Acum o săptămână am avut ocazia să descopăr ce înseamnă expresia italienilor ”Dolce far niente” (plăcerea de a nu face nimic) în timp ce am savurat cu poftă, o porție de paste făcute de bloggerii ieșeni la Bistro MOO din complexul Palas.
Soc si groază, paste la MOO? :)) Toata lumea știe că la Moo se găsesc prăjituri delicioase și cea mai bună înghețată din oraș, nu și paste… Ei bine, după vreo cinci ani de dulce, elanul Moo din Palas si-a mai diversificat meniul și a adăugat, aperitive, salate, pizza, paste, burgeri, supe și steak-uri. Nu te întrista, înghețata și dulciurile sunt tot acolo, chiar au eclere noi cu fistic și nucă, care sunt deosebit de delicioase. Pe lângă meniu, Moo și-a renovat și casa, a adoptat un nou design păstrând aceași atmosferă caldă și primitoare, perfectă pentru o cină cu familia sau un business lunch cu a doua familie, cea de la birou :).
Noul design include o bucătărie deschisă și o terasa interioară suspendată de unde poti vedea tot ce se întâmplă în restaurant.
Personalul este prietenos și amabil, gata oricând să te ajute în alegerea unui vin bun sau a unui desert savuros. Prețurile sunt rezonabile pentru calitatea preparatelor.
Am menționat mai sus că pastele pe care le-am mâncat au fost făcute de noi, asta pentru că Moo se bazează pe conceptul ”0 kilometers food”, adica mâncare care nu face absolut niciun kilometru. Acest concept, îi ajută pe producătorii autohtoni, prin faptul că restaurantul se aprovizionează în mare parte de la producătorii din jurul Iașului. Și clienții au de câștigat prin faptul că au ocazia să mănânce mereu preparate cu cele mai proaspete și naturale ingrediente. Un concept Win-win pe care îl apreciez!
Pastele și blatul de pizza sunt făcute de cei de la Moo, cu făină din grâu integral adusă din Italia. Am avut ocazia să testăm și noi mașina de făcut paste și să vedem cum anume se fac cele mai proaspete paste din Iași. Nu e nimic complicat, ingredientele se introduc în mașină, se fac setările necesare în funcție de tipul de paste dorit și în doi timpi si trei mișcări avem pastele gata. Pentru pastele colorate se folosesc legume (morcov, ardei, spanac) care care se trec prin blender. Întreaga compozitie se adauga apoi in procesul de mixare.
După ce am pregătit pastele, am primit fiecare câte o porție de carbonara, bolognese, ravioli sau gnocchi. Eu am comandat o portie de Gnocchetti sardineze cu 3 feluri de brânză. Porția pare mică, însă eu nu am reușit să mănânc tot. Pe lângă porția de paste, am baut un delicios Latte machiato cu caramel.
După ce ne-am înfruptat cu bunătățile elanului Moo, am repetat deja tradiționala poza de grup a bloggerilor ieșeni. Oameni faini, deschiși și calzi care au făcut ca atmosfera serii să fie și mai plăcută. Mă bucur că am avut ocazia să redescopăr mâncarea delicioasă a italienilor și bloggeri noi din Iași.
Acasă am plecat cu o punguță de paste proaspete pe care le-am gătit după rețeta proprie de carbonara și le-am savurat la cină a doua zi.
Mai multe poze de la eveniment, dar și din local găsiți pe pagina de Facebook a celor de la Bistro MOO sau pe pagina blogului ori pe Instagram.
The grand opening sau Weekendul porților deschise are loc weekendul acesta în perioada 17 – 19 Noiembrie unde elanul Moo vă așteaptă să-i treceți pragul noii case și să încercați o porție de paste ca la mama lor acasa. Pe lângă mâncarea delicioasă, veți avea parte de acorduri live de saxofon (Andrei Manoliu) și pian (Liviu Marian), dar și de muzică mixată de DJ Stephen Moto & C`Est Beau.
Te pup și te îmbrățișez cu drag,