Baby

Top 10 cele mai iubite jucării – 0 – 6 luni

Ce m-a entuziasmat când a venit vorba de bebeluș a fost partea în care i-am cumpărat jucării. Și cred că am cam dat pe afară de entuziasm și am cumpărat mai multe decât ar fi avut nevoie, însă așa am avut ocazia să experimentez și să povestesc și altora ce jucării preferă un bebeluș în primele luni de viață.

Articolul este despre primele 6 luni ale bebelușului, însă în realitate în primele 3 luni bebeșușii nu fac prea multe. Nu au înca capacitatea de a prinde lucruri cu mânuțele, nu văd foarte bine, dorm mult, încă se obișnuiesc cu mediul extrauterin, din acest motiv aceasta perioada este si numita ca fiind al 4-lea trimestru de sarcina. Abia la pe la finalul celor 3 luni vor putea întinde mâna pentru a atinge jucării, pentru a le lovi sau pentru a le mișca, dar înainte de asta nu vor putea face mare lucru.
Ceea ce pot face însă, este să le privească și să își exerseze capacitatea vizuală.

1.Așa că pentru început prima jucărie și cea mai importantă esti chiar TU!
Este în beneficiul lor să petreacă foarte mult timp cu părinții. Este recomandat să îi cânți, să îi vorbești, să îi povestești lucruri, să fie mereu cineva prezent cu el.

2. O altă jucărie foarte utilă pentru început este o saltea cu activități. Bebelușul nostru a petrecut destul de mult timp uitându-se la jucării la început, după care pe finalul primelor 3 luni deja încerca să le atingă, să le miște, să tragă de ele. E chiar fascinant să observi progresul pe care îl face în primele luni.

3. Caruselul pentru pătuț e o altă variantă similară saltelei cu activități, alegeți unul cu baterii și nu mecanic așa cum am făcut noi, pentru că îi veți întoarce rotița de 1000 de ori pe zi :)).

4. Cartea textilă este o altă jucărie ca l-a încântat pe băiețelul nostru. Majoritatea au tot felul de inserții senzoriale care sunt interesante de atins pentru că foșnesc, sunt mai fine sau mai aspre, lucioase, alunecoase, iar toate acestea îi vor oferi ocazia bebelușului să experimenteze senzații noi.

5. O Minge cu găurele e foarte utilă pentru că bebelușul va putea să își folosească mâna să o prindă cu ușurință datorită tuturor găurelelor, este ușoară și nu riscă să se lovească cu ea. La început este foarte important ca jucăriile lor să fie ușoare și contrastante deoarece bebelușii nu văd foarte bine.

6. Când deja va începe să poată ține o jucărie în mână, o zornăitoare va fi foarte distractivă. Recomand să aibă un mâner subțire ca să o poată ține și să fie ușoară ca să o poată ridica și mișca cu ușurință.

7. Dintre toate, cea mai de succes a fost și a rămas încă, preferata lui ”omida” așa cum îi spunem noi.
Omida e mereu cu noi și acum la aproape un an.

8. O jucărie de pluș cu activități a fost super utilă și în casă, însă mai ales la plimbare, în cărucior, în mașină, în vizită. E ușoară, moale, are multe agățate de ea și chiar și acum găsește modalitați de a se juca cu ea.

9. De pe la 4 – 5 luni am început să citim povești și să îl expun la tot felul de cărți, iar preferatele lui au fost și au rămas cele tactile de la USBORNE – Thats not my snowman și Baby’s Very First Touchy Feely Book

10. Este posibil ca până la 6 luni să apară deja discofortul aferent erupțiilor dentare, iar pentru asta sunt foarte importante jucăriile de dentiție care îl vor ajuta pe bebeluș să le suporte ceva mai ușor. La acest capitol la noi au avut mare succes următoarele: Ciupercuta de la Mombella, Girafa Sophie și orice era sigur să bage în gură.

Bonus. Nu puteam să nu adaug în listă și orice nu e o jucărie – telul din bucătărie, sticlă goală de apă sau umplută cu orez, linguri de lemn sau orice aveți prin casă și e sigur pentru bebeluș să se joace.

Pentru mai multa inspiratie recomand si playlist-ul acesta de pe Youtube.

Așadar, acestea sunt jucăriile pe care vi le recomand în urma experienței noastre și sper să vă fie utile, să vă distreze bebelușul și vouă să vă ofere câteva minute de liniște și relaxare. Creștere ușoară!

P.S. Sper că ți-a plăcut acest articol, iar dacă vrei să fii la curent cu toate postările mele, te invit să dai un like paginii mele de Facebook sau follow pe Instagram. 

Multumesc! 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.